Wethouder Wilmie Steeghs op bezoek bij Goed Bezig Gemert-Bakel

Op woensdag 19 mei gaven de beweegcoaches van Goed Bezig Gemert-Bakel wethouder Wilmie Steeghs een kijkje in hun werkveld! Rob van der Wijst (projectleider Goed Bezig Gemert-Bakel) ging samen met Wilmie fietsend door Gemert om de beweegcoaches te bezoeken!

Actief bezoek

Een mooie start bij kindcentrum het Venster waar volop beweging was in en rondom de school. Clusterdirecteur Erik Verhoeven heette de wethouder welkom. Beweegcoach Inge leidde hen rond en liet zien hoe je ook in deze tijden een coronaproof sportdag organiseert! Challenges in de klas waarbij groepen digitaal tegen elkaar strijden. Levend tafelvoetbal, hockey, pijl en boogschieten en nog meer sportieve activiteiten kwamen samen op het schoolplein. Als laatste namen we nog even een kijkje bij het hoogtepunt voor de kinderen, de stormbaan in de gymzaal!

Na het eerste bezoek werd de fietstocht voortgezet naar Macropedius, één van de locaties van het Commanderij College. Hier werd Wilmie ontvangen door locatiedirecteur Wim Timmermans. Beweegcoach Bart leidde ze rond in de school. Onder andere langs The wall of fame. Op deze muur hangen records behaald door leerlingen tijdens de activiteiten van Goed Bezig Gemert-Bakel. Natuurlijk kon het niet uitblijven dat Wilmie en Wim uitgedaagd werden voor een challenge door een tweetal leerlingen. Deze wisten ze nipt te winnen.

Even pauzeren

Naast de rondleiding werd er een presentatie verzorgd waar Goed Bezig Gemert-Bakel vertelde over de vele andere werkzaamheden die zij uitvoeren. Ook kwam Thea Brouwers, dorpsondersteuner van Handel ook haar ervaringen delen over de samenwerking met de beweegcoaches met wie zij Heel Handel Aan De Wandel organiseert. Uiteindelijk sloten we af met een gezonde lunch voordat we door gingen naar de volgende locatie!

De dag werd afgesloten met een bezoek aan Chill Out. Een groep kinderen met een rugzakje die eens per twee weken komen sporten in sporthal de Molenbroek. Dit doen ze onder begeleiding van beweegcoaches Patricia en Tijn en verschillende vrijwilligers. In circuitvorm voerden ze verschillende oefeningen uit. Tussendoor kon Dorpsondersteuner Hannie Penninx (coördinator Chill out) meer vertellen over de samenwerking met Goed Bezig Gemert-Bakel. Beweegcoach Tijn vulde haar aan met een toelichting van de plannen om in de toekomst nog meer doorstroom naar de reguliere verenigingen te realiseren.

Al met al een geslaagde en sportieve dag waarin we Wilmie een kijkje in de keuken hebben kunnen geven van de werkzaamheden van Goed Bezig Gemert-Bakel.

Meer weten over Goed Bezig Gemert-Bakel? Neem dan contact op met Inge Poos via inge@negen.nl