E-sportsfestival Gemert

Veel jongeren gamen niet alleen voor de lol, ze volgen ook hun favoriete spelers online. Ben jij een e-sportsfan en wil je kennismaken én gamen met echte e-sporters? Doe dan mee met het allereerste E-sportsfestival van Gemert op woensdag 3 mei.

Festival

Laat zien dat jij de snelste bent in de grootste Mario Kart-game tot nu toe: Mario Kart 8 Deluxe. Bouw je eigen fysieke Mario Kartbaan. Speel Rocket League tegen een professionele e-sporter. Je gaat de uitdaging aan met de bekende e-sporters Ruben Been en Jeffry van Geel. En je maakt kennis met Koen Schobbers, de eerste Nederlandse gamer met een topsportstatus. Met zijn tips word jij een nog betere gamer.

Wil je meedoen?

Het E-sportsfestival vindt plaats op woensdag 3 mei van 10.00 tot 14.30 uur in Sporthal Molenbroek, Sportlaan 5 in Gemert. Het is gratis en is bedoeld voor jongeren van 10 t/m 14 jaar, zonder begeleiding. Vol=vol. Je moet zelf een lunchpakketje meebrengen.

Maak alvast kennis met Koen, Jeffry en Ruben

  • Koen Schobbers was 15 jaar oud toen hij een professional werd in de racegame Trackmania. Hij was presentator voor ESPN, is oprichter van Koenz en Parents of Play en auteur van ‘Mijn gamende kind’.
  • Jeffry van Geel is eigenaar, oprichter en Pokemon Go expert van NWTV.nl (NieuwerwetsTV).
  • Ruben Been is lector, E-sportspecialist en oprichter van mCon esports, een van de grootste esportclubs van de Benelux.

Het eerste E-sportsfestival van Gemert wordt gesponsord door de gemeente Gemert-Bakel. En is een samenwerking tussen Bibliotheek De Lage Beemden, Jongerenwerk Gemert-Bakel, Goed Bezig Gemert-Bakel, Nieuwerwets Media & Consultancy, MCOM e-sports en GGD Gemert-Bakel.

Tijdens de activiteiten van Bibliotheek De Lage Beemden worden er mogelijk foto’s gemaakt voor eventueel gebruik op Social media of in gedrukte of online uitingen. Heb je bezwaar tegen het maken en publiceren van beelden en opnames? Maak dit dan kenbaar bij de activiteit op de dag zelf.