Succesvolle fit- en gezondheidstesten in Gemert-Bakel

Bewegen is gezond. Maar wat is gezond? En hoe fit zijn we eigenlijk? Ruim 30 inwoners zochten afgelopen zaterdag het antwoord op deze vragen door deel te nemen aan de fit- en gezondheidstesten in Ruijschenbergh in Gemert. Samen met een aantal partners heeft het lokale beweegteam van Negen alle 60-plussers geholpen en een persoonlijk advies meegegeven.

De fit- en gezondheidstesten zijn bedoeld om ouderen een beter inzicht te geven in hun algemene conditie. Het doel is om inactieve of eenzame ouderen structureel meer te laten bewegen. Allereerst hebben de deelnemers een vragenlijst ingevuld gevolgd door lichamelijke testjes zoals de bloeddruk en fysieke testjes op het gebied van balans, conditie en kracht. Op basis van de resultaten hebben we verschillende deelnemers doorverwezen naar regulier sportaanbod of een specialist die bepaalde resultaten nog eens verder onder de loep kan nemen. Voor sommige ouderen kan de drempel naar regulier sportaanbod nog een stap te hoog zijn. Beweegcoach Tijn organiseert daarom tot de zomervakantie een extra beweegmoment op maandagochtend. Dit is bedoeld als opstapje richting regulier aanbod. Op basis van de testresultaten ontvingen enkele deelnemers een uitnodiging om aan te sluiten bij dit beweeggroepje.

Partners

De fit- en gezondheidstesten hebben plaatsgevonden met dank aan een aantal partners: Woon/zorglocatie Zorgboog, fysiotherapeuten van Zorgboog in Balans en fysiotherapie De Mortel. Beweegcoach Tijn: “Als organisator vind ik het heel mooi om te zien dat we er samen een geslaagde dag van hebben gemaakt en dat we de deelnemers een persoonlijk advies mee hebben mogen geven.’’

Bent u ook nieuwsgierig hoe uw persoonlijke gezondheid er momenteel voor staat? Dan zien we u graag bij een volgende editie van de fit- en gezondheidstesten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met beweegcoach Tijn van Lankvelt via tijn@negen.nl.