Interactieve ruimte Commanderij College Doregraaf

Sinds vorig jaar zijn de buurtsportcoaches van Goed Bezig Gemert-Bakel ook actief in het voortgezet onderwijs op alle drie de locaties van het Commanderij College. In nauwe samenwerking met de secties lichamelijke opvoeding brengen zij de jeugd meer in beweging.

Sinds vorig jaar zijn de buurtsportcoaches van Goed Bezig Gemert-Bakel ook actief in het voortgezet onderwijs op alle drie de locaties van het Commanderij College. In nauwe samenwerking met de secties lichamelijke opvoeding brengen zij de jeugd meer in beweging.

Eind vorig schooljaar heeft buurtsportcoach Inge Poos met Edwin van Houts docent lichamelijke opvoeding besloten om deel te nemen aan de ‘’Open inschrijving van het BrabantSport Fonds’’ namens het Commanderij College locatie Doregraaf. Het BrabantSport Fonds is hét fonds dat Brabant gelukkiger én daarmee sterker maakt door sport. Eens per jaar kan je tijdens de open inschrijving een projectplan indienen om in aanmerking te komen voor een samenwerking met het BrabantSport Fonds.

‘’We merken dat het steeds moeilijker wordt om jeugd in beweging te krijgen. Ze worden veelal gedreven door de digitale wereld. Wij denken echter niet in problemen, maar kijken naar kansen en mogelijkheden.’’ aldus Edwin en Inge. Vorig jaar is er een FIFA-toernooi opgezet, waarbij leerlingen op de PlayStation en in het voetbalveld in teams de strijd met elkaar aangingen. Een combinatie van gaming en sport! In een korte tijd stroomde de aanmeldingen binnen.

Zo ontstond het idee om onze leerlingen in beweging te krijgen door het inzetten van digitale games, waarbij fysieke activiteit nodig is. Denk hierbij aan tennis, zumba, ring fit, fitness of sotfbal op de Nintendo Wii of Switch. Door dit in een openbare en zichtbare ruimte in school te plaatsen, creëren we een sportieve omgeving die onze leerlingen uitdaagt en stimuleert om te bewegen. Deze omgeving vullen we aan met pingpongtafels, baskets, airehockey en andere sport- en spelactiviteiten. In de pauze, tijdens tussenuren en na schooltijd kunnen leerlingen hier terecht om hun energie kwijt te kunnen en te ontspannen.

Nadat wij ons plan ingediend hadden, kregen we te horen dat we bij de geselecteerde plannen zaten. Door onze achterban te activeren om te stemmen, konden we de definitieve winst en dus de samenwerking met het sportfonds binnen halen! Hier kregen we natuurlijk alle medewerking toe vanuit de leerlingen van Doregraaf! Afgelopen dinsdag hebben buurtsportcoach Inge en Willem Dekker (docent lichamelijke opvoeding) dan ook de cheque van BrabantSport Fonds in ontvangst mogen nemen in het SX gebouw in Eindhoven.

Naast het BrabantSport Fonds dat ons financieel steunt, krijgen we ook ondersteuning vanuit het Beweegakkoord van de gemeente Gemert-Bakel en investeert het Commanderij College zelf ook een deel. Door de krachten van deze drie partijen te bundelen kunnen we de omgeving in school een sportieve impuls geven! Samen met leerlingen wordt er gekeken naar de realisatie en een knallende opening! Naar verwachting zal het eind 2021 gerealiseerd zijn.