Ben Bizzie brengt 600+ mensen uit Gemert-Bakel in beweging

Begin juli gaven beweegcoaches, Tijn en Inge, samen met de dorpsondersteuners en basisscholen het startsein om heel gemeente Gemert-Bakel in beweging te brengen met het Ben Bizzie Opdrachtenspel. Ruim 600 mensen, van jong tot oud, speurden en genoten mee.

“Corona zette ons leven op z’n kop. Wekenlang zaten we noodgedwongen thuis. Niet naar school, niet afspreken met vrienden en niet naar de vereniging. Voor ouderen geen koffie-uurtjes, samen eten en kinderen en kleinkinderen op bezoek”, aldus beweegcoach Inge. Tijn: “Ook wij als beweegcoach zaten thuis, maar dat weerhield ons niet om ook in de deze situatie de inwoners van gemeente Gemert-Bakel in beweging te brengen.”

In 5 verschillende dorpen

Met de Ben Bizzie Speurtocht speurden jong en oud naar 50 opdrachten verspreid over het dorp en bij senioren achter het raam. Beweegcoaches Tijn en Inge zetten het spel samen met dorpsondersteuners, scholen en KBO uit in Elsendorp, Handel, Bakel, De Rips en Milheeze. Inge vertelt met een lach op haar gezicht dat ze trots is. “Ik geniet van mooie samenwerkingen als deze en krijg er energie van hoe veel mensen we samen in beweging brengen. Toen ik een bezoek bracht aan de speurtocht in De Rips kon ik amper mijn auto uitstappen. Ik werd staande gehouden door een groepje kinderen. Vol enthousiasme waren ze bezig en lieten ze zien welke nummers ze hadden gevonden. Genieten!” “Het was echt super leuk én ik heb alle 50 nummers kunnen vinden”, riep een van de kinderen. “Mijn vriendje Teun heeft zelfs 33 minuten en 33 seconden op één been kunnen staan. Wat een record!”

“Geweldig om jong en oud samen bezig te zien”

Wilma van Grinsven, dorpsondersteuner Bakel

Ook de ouderen waren enthousiast: “Ik heb zo vaak meegedaan dat ik er zelf ook fit van ben geworden. Het is zo leuk met al die kinderen! Ik heb er veel plezier aan beleefd in deze eenzame tijd.” Met een lach op haar gezicht vertelt dorpsondersteuner Martha uit Milheeze dat alle ouderen ondertussen weten wat de Shuffle is. Dorpsondersteuner Wilma uit Bakel vult haar aan: “Ik heb vooral erg genoten van de interactie tussen de kinderen en de ouderen. Geweldig om ze samen bezig te zien.” Tijn: “we zien kansen om het spel jaarlijks terug te laten komen in vakanties. Wordt vervolgd.”