Sportpark Molenbroek rookvrij!

De sportverenigingen op sportpark Molenbroek zijn vanaf heden rookvrij. Het sportpark en de daarbij horende sportverenigingen horen een gezonde omgeving te zijn voor jong én oud. Want sporten en bewegen is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor ieders gezondheid. Daarom roepen alle verenigingen op sportpark Molenbroek hun bezoekers op het goede voorbeeld te geven. Hiermee willen de verenigingen kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijk meeroken.

Wat verandert er op sportpark Molenbroek?

Iedereen is en blijft welkom op sportpark Molenbroek, ook rokers! Wel vragen de buitensportverenigingen en gebruikers van sporthal Molenbroek om buiten het zicht van kinderen en op de daarvoor aangewezen plaatsen te roken. Iedere vereniging op sportpark Molenbroek heeft een eigen rook beleid opgesteld. Voor vragen en meer informatie rondom specifiek beleid per vereniging kan contact op worden genomen met het bestuur van de vereniging.

Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. VV Gemert is één van de verenigingen die zich aan heeft gesloten bij het initiatief. Eric Kanters bestuurslid van VV Gemert geeft aan: “Wij vinden dat wij als sportvereniging een maatschappelijke bijdrage moeten leveren. Dit doen wij op verschillende manieren en dus ook met het rookvrij maken van onze accommodatie. Wij werken op onze accommodatie in stappen toe naar een rookvrij sportpark. En stapje voor stapje breiden wij onze ruimtes steeds verder uit om dit te bewerkstelligen. Iets wat ik ook andere verenigingen kan aanraden”.

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen, waar kinderen veel komen, rookvrij maken. Verenigingsondersteuner Thomas Peeters Weem is trots op het feit dat de gebruikers van sportpark Molenbroek zich inzetten voor dit thema. “De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie”.

Wil je nu als vereniging ook aan de slag met een rookvrij sportpark, maar heb je hier ondersteuning bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Neem voor vragen en meer informatie contact op met verenigingsondersteuner Thomas Peeters Weem via thomas@negen.nl.