Uniek Sporten in Gemert-Bakel

Iedereen in de gemeente Gemert-Bakel kan meedoen met sport en bewegen. Ook voor wie dat minder vanzelfsprekend is. Uniek Sporten helpt mensen met een beperking bij het zoeken van een sport. Verenigingsondersteuner Thomas brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Gemeente Gemert-Bakel en Goed Bezig Gemert-Bakel vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te sporten en bewegen op zijn of haar eigen niveau. “Het is nog niet voor iedereen even makkelijk om een sport te vinden die bij hem of haar past. Zoals voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking of chronische aandoening. Met behulp van Uniek Sporten proberen we vraag en aanbod samen te brengen.” Uniek sporten is een regionaal samenwerkingsverband waarin individuele sporters worden begeleid naar bestaand aanbod.

Er is voor iedereen een plek

Mensen met vragen rondom financiën, vervoer of hulpmiddelen kunnen terecht bij Thomas. Voor wie liever niet alleen sport, kan een maatje de oplossing zijn. Aan de andere kant krijgen sport- en beweegaanbieders ondersteuning bij het opzetten van (aangepast) aanbod. Op deze manier worden sporters en sportaanbieders met elkaar in contact gebracht. “Er is voor iedereen een plek en soms is die dichterbij dan we denken, eventueel met een aantal aanpassingen. Ik vind het goed om te zien dat we vanuit de gemeente Gemert-Bakel zijn aangesloten bij Uniek Sporten, want iedereen moet de kans krijgen om te kunnen sporten en bewegen.”

Sport geeft energie

Dave (20) is een mooi voorbeeld. Hij werd geboren met het zeldzame TAR-syndroom. Karate veranderde zijn leven en ook is hij fanatiek biljarter. In beide sporten sleepte hij internationaal allerlei prijzen binnen. Maar sport geeft hem vooral veel energie. Volgens hem is dat positieve gevoel van sport voor iedereen met een beperking weggelegd. Thomas: “Ik kijk er onwijs naar uit om ook in de gemeente Gemert-Bakel zulke succesverhalen te maken.

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past of heb je vragen over Uniek Sporten? Neem een kijkje op www.unieksporten.nl of neem contact op met verenigingsondersteuner Thomas via thomas@negen.nl.