Goed Bezig Gemert Bakel blikt terug op succesvolle Nationale Sportweek

Op zondag 26 september werd de 18e editie van de Nationale Sportweek afgesloten. 10 dagen, die in het teken stonden van sport en bewegen. Ook in Gemeente Gemert-bakel werd er fanatiek mee bewogen. Goed Bezig Gemert-Bakel organiseerde samen met lokale partners beweegactiviteiten voor jong en oud. Samen zorgden ze voor extra sport- en spelplezier!

Jeugd in beweging
Verschillende basisscholen gingen de strijd aan om de sportiefste klas van Gemert-Bakel te worden. ‘De beweegchallenges van Ben Bizzie waren erg leuk bedacht. Op deze manier wordt je er als leerkracht weer aan herinnert dat voldoende beweging in het onderwijs heel belangrijk is, aldus een basisschoolleerkracht. ‘Ik merkte ook dat de kinderen enthousiast werden en zelf met leuke ideeën kwamen.’’ Beweegcoach Inge: ‘’We hebben tientallen prachtige filmpjes ontvangen en gaan bij de winnaars op bezoek om hen in het zonnetje te zetten!

Balkonpret voor senioren

Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om lekker in beweging te komen. Onze beweegcoaches gingen daarom langs bij ouderen en senioren tijdens de Balkon Beweegtour. Er werd gezongen, gedanst en bingo gespeeld. Beweegcoach Inge: “Mooi om te zien dat zo veel ouderen fanatiek meededen. Ieder op z’n eigen tempo en niveau. Maar dat is nu juist wat balkon bewegen zo mooi maakt.’’ Een van de senioren vond vooral het samenzijn erg fijn. ‘’We hebben de afgelopen tijd genoeg binnen gezeten. Het was heerlijk om weer eens de deur uit te gaan en elkaar te ontmoeten.’’

Verenigingsactiviteiten

Ook sport- en beweegaanbieders hebben een bijdrage geleverd aan het succes van de Nationale Sportweek. Ze organiseerden verschillende activiteiten voor leden, vrijwilligers en inwoners uit de gemeente Gemert-Bakel Jong en oud kwamen op deze manier samen in beweging en dat leverde prachtige plaatjes op.