Geslaagde webinar: ‘Moeilijk’ gedrag begrijpen en hierop afstemmen

Op woensdag 10 maart vond de webinar ‘Moeilijk’ gedrag begrijpen en hierop afstemmen plaats. Dit webinar was een initiatief vanuit het lokaal beweegakkoord en werd aangeboden voor vrijwilligers van de (sport)verenigingen in Gemert-Bakel. Tijdens dit webinar werden de aanwezigen meegenomen in de gedachte- en gevoelswereld van kinderen met ADHD, ADD, autisme en prikkelgevoeligheid. Het werd een interessante en leerzame bijeenkomst, dit werd ook door de meer dan 50 aanwezigen na afloop bevestigd.

Het webinar stond onder leiding van Francis Jochems en Evelin van Schijndel van 2Pauwer uit Gemert. Aan de hand van een interessante presentatie en praktische tips en voorbeelden namen zij de deelnemers gedurende een uur mee in de gedachte- en gevoelswereld van kinderen. Je vindt hier een document met een aantal praktische tips en weetjes wat Evelin en Francis hebben opgesteld. Doe er je voordeel mee!

Ook Yvonne Kuijten, autisme expert binnen de gemeente Gemert-Bakel was aangesloten. Yvonne heeft tijdens de bijeenkomst een korte toelichting gegeven op haar werkzaamheden als autisme expert binnen de gemeente Gemert-Bakel. Je vindt hier meer informatie en contactgegevens van autisme expert Yvonne Kuijten.

Er blijkt veel behoefte aan ondersteuning voor vrijwilligers van (sport)verenigingen voor dergelijke onderwerpen. Er zal dan ook zeker bekeken worden op welke manier dit webinar een vervolg gaat krijgen. Ook zal onderzocht worden of er mogelijk op andere onderwerpen themabijeenkomsten georganiseerd kunnen worden. Mocht je hier vragen of goede ideeën over hebben neem dan contact op met verenigingsondersteuner Thomas, via thomas@negen.nl.