Voetbaltalent op KC Kleinerf

Kinderen van KC Kleinerf maken kennis met M.V.C. de Mortel. Niet alleen met de sport, maar ook met de vereniging zelf.

Ronnie Derksen, trainer bij M.V.C. de Mortel, heeft tijdens schooltijd een aantal voetbalclinics gegeven. “Ik heb ze de eerste voetbaltrucjes en -technieken geleerd. Ze leerden afronden op goal en we speelden partijtje. Al snel ontdekte ik dat er veel voetbaltalenten op Kleinerf zitten.”

25 enthousiaste kids

Na de clinics kregen de kinderen de mogelijkheid om na schooltijd in te schrijven voor twee beweeguurtjes op de vereniging. “Het enthousiasme was duidelijk merkbaar, want met 25 kinderen ging ik naar de vereniging”, zo vertelt Inge. De kinderen hebben flink gevoetbald. Trainer Ronnie werd ondersteund door Max en Risch, twee assistent trainers uit groep 8. “Kinderen van groep 8 trainen net op een andere manier dan een volwassen trainer. Dit samenspel is heerlijk om te zien.” Verschillende ballen vlogen in de kruising. Trainen op een echt voetbalveld blijft toch echt het leukst.

“Elke leerling mag tot het einde van het seizoen mee komen trainen bij de club om te kijken of ze zich in de toekomst bij ons willen aansluiten. Want door echt mee te trainen, leer je de sport én de vereniging pas echt kennen”, aldus Ronnie.

Goed Bezig Gemert-Bakel - Voetbaltalent op KC Kleinerf