Verenigingen leren elkaar kennen

Zeven sportverenigingen kwamen af op het eerste Gemertse Sportcafé. Samen dachten ze mee over de vereniging van de toekomst.

Gemert biedt een hoop mogelijkheden om te kunnen sporten en bewegen bij sterke en enthousiaste verenigingen met hart voor hun club en leden. Dat werd deze avond dubbel en dwars bevestigd. Na een presentatie vol trends en ontwikkelingen was het aan de aanwezigen om aan de slag te gaan met de grootste uitdagingen voor verenigingen in Gemert. Waar willen we over vijf jaar staan? En waar kunnen we morgen mee aan de slag?

De eerste stap is gezet

Er gebeurt al een hele hoop in Gemert. Maar iedereen doet zijn eigen ding. “We hebben mooie verenigingen, maar je merkt dat ze elkaar nog niet echt kennen. Maar ons, als Goed Bezig Gemert-Bakel, ook nog niet echt! Daar ligt een mooie uitdaging: elkaar meer opzoeken, elkaar beter leren kennen en gezamenlijk dingen oppakken. Daar hebben we met dit sportcafé de eerste stap voor gezet en daar ben ik erg blij mee”, aldus Inge (beweegcoach).

Samenwerken is de oplossing

Al snel werd duidelijk dat verenigingen over dezelfde struikelblokken vallen. En kwamen de aanwezigen tot de conclusie dat ze hier samen voordelen uit kunnen halen. Verschillende ideeën zijn gedurende de avond ontstaan, zoals het gezamenlijk doen van inkopen, het gezamenlijk opleiden van trainers en vrijwilligers met een EHBO-bevoegdheid en het creëren van kennismakingslessen samen met Ben Bizzie. Ook het delen van accommodaties en een verenigingspasse-partout zijn genoemd. Kortom: genoeg ideeën waar Gemert mee aan de slag kan.

Samen zorgen we voor nog meer sport- en beweeggeluk in Gemert. Dat doen we met vernieuwing en inspiratie. Binnenkort volgt de uitnodiging voor het tweede Gemertse Sportcafé. We hopen dan nog meer sportverenigingen te mogen verwelkomen!

Aanwezige verenigingen: Sportverenigingen de Gemertse Watervrienden, Gemertse Atletiek Club, Hockeyclub Gemert, Zaalvoetbalvereniging WAC, Voetbalvereniging Gemert, Volleybalclub Weredi en Handbalvereniging Tremeg.