Tennissen bij TVR de Rips

De kinderen van KC de Klimboom hebben afgelopen week kennis gemaakt met tennis bij TVR de Rips. Een geslaagde dag met veel enthousiaste kinderen.

Afgelopen dinsdag op 4 september hebben de kinderen van KC de Klimboom een bezoek gebracht aan Tennisvereniging TVR de Rips. Het was heerlijk weer om buiten te tennissen. De kinderen van groep 3, 7 en 8 kregen een tennisclinic van Mees Kees en Hanneke. Hier maakten ze kennis met de sport en leerden ze de eerste kneepjes van het tennissen.

“Kijk eens hoe goed ik al kan tennissen”

Na een warming-up gingen de leerlingen gauw aan de slag met verschillende oefeningen. Zoals de bal overgooien en vangen en de bal op de grond laten stuiteren met de tennisracket. Ook hebben de kinderen de tennisbal hooggehouden. Sommigen konden dit al meer dan 30 keer! Mees Kees daagde de kinderen ook uit om de bal zo hard mogelijk over het hek te slaan. Helaas lukte dit nog niet helemaal. Al waren een aantal uit groep 8 die erg in de buurt kwamen. De reacties van de kinderen waren erg enthousiast: “Kijk eens hoe goed ik al kan tennissen juf Inge” en “Ik vond het echt leuk om hier op bezoek te gaan”.

Groepen 4, 5 en 6 gaan ook tennissen

De kinderen van groepen 4, 5 en 6 moeten nog even geduld hebben. “Ook zij kijken al uit naar hun tennisclinic. Die vindt plaats op dinsdag 18 september”, vertelt Inge (Beweegcoach Goed Bezig Gemert-Bakel).