Succesvolle 1e editie Handel aan de wandel

Wat zijn we trots op Handel! In het weekend van 22 oktober heeft Heel Handel Aan De Wandel plaatsgevonden. Ruim 260 Handelse inwoners hebben Handel op een prachtige manier (her)ontdekt! Van vrijdag tot en met zaterdag zijn er door een bevlogen organisatie prachtige wandeltochten georganiseerd!

Op vrijdag 22 oktober werd het wandelevenement afgetrapt met een heuse Glow in the dark route! Vanuit Natuurcentrum De Specht volgde ruim 120 deelnemers een route van 2,5 km. Tientallen glowstaafjes wezen de deelnemers de weg. Onderweg kregen de deelnemers verschillende vragen, waarmee ze letters konden verdienen. Middels deze letters werd het woord ‘’Jublileumwandeling’’ onthuld. Een van de letters werd verkregen door het beluisteren en raden van een dierengeluid. Dit was het geluid van een bosuil. Een echte bosuil kwam spontaan kijken om zijn territorium veilig te stellen. Extra geluk voor de vele deelnemers die de uil hebben kunnen zien! De route eindigde bij openluchttheater De Kern. Deze was sprookjesachtig verlicht en verwarmd met vuurkorven! Er was voor iedereen warme chocomelk, koffie, thee en een broodje knakworst. Voor de kinderen lag er ook een snoepzak klaar. Wethouder Wilmie Steegs was deze avond ook van de partij. ‘’Prachtig om al deze enthousiaste kinderen hier te zien, wat een aantal, wat een prachtig succes!’’ aldus wethouder Wilmie Steegs.

Op naar de volgende dag! Op zaterdag 23 oktober stond er een prachtige gezinstocht gepland. Deze ging via de Rooije Plas waar de kinderen een aantal leuke spellen konden spelen, waaronder handboog schieten. Naast de gezinstocht werd deze dag ook de Boemeltocht georganiseerd. Speciaal voor de inwoners die moeilijker te been zijn was de tram De Goede Moordenaar geregeld! Wim v.d. Vossenberg en Antoon van Zeeland brachten de meest prachtige verhalen van het Handelse verleden naar boven, mede dankzij Gerrie van Zeeland, die meegeschreven heeft aan het verhaal. Dit alles was onder het genot van wat lekkers, tijdens de tocht. Hartelijk dank voor jullie grandioze inzet, de inwoners van Handel hebben van jullie genoten!

Op zondagmorgen 24 oktober ging de laatste tocht van start. De Vroege Vogel Tocht was een genot voor iedere wandelaar! Om 8 uur startte ruim 70 wandelaars vanuit De Bron. Een tocht door de bossen en via paden die bij velen niet bekend waren. Met als hoogtepunt de opkomende zon bij de Rooije Plas. Een korte tussenstop bij het hondensportterrein aan het Kranerijt, waar voor iedere wandelaar een heerlijk broodje klaar lag, met wat lekkers te drinken. Eenmaal terug bij De Bron hebben veel wandelaars met elkaar nagenoten van de tocht. Ook dit natuurlijk onder het genot van wat te drinken en wat lekkers.

Middels dit geslaagde weekend hebben we een opmaat gemaakt richting Heel Handel Aan De Wandel op 12 juni 2022! Noteer deze dag in je agenda, ook dan vind je weer prachtige en natuurlijk nieuwe wandelroutes. Op een van deze nieuwe routes kan je kennis maken met alle prachtige verenigingen in Handel! Tot dan!

Graag willen wij de volgende personen nogmaals bedanken. Mede dankzij hen is het een geslaagd weekend geworden!

Fotograven: Tiny Jansen, Rian van Grinsven en Marja Bos

Goede moordenaar: Wim van den Vossenberg, Anton van Zeeland en Gerrie van Zeeland

De Kern: Jan-Hein de Wit, Peter Braam, Ria v Hoof, Jurgen v. Lieshout en Ellen v. Lieshout.

Peilers: Henny, Arie en Jan Verhoeven

EHBO: Tonnie Jansen

De Bron: Ronald Kuipers en Riny … (achternaam?)

Werving jeugd Havelt: Tijn van Lankvelt


En natuurlijk de organisatie Heel Handel Aan De Wandel

Marcel, Hans, Monique, Jacobien, Hennie, Brigitte, Anka, Inge en Thea