Senioren bewegen op afstand

Normaal gesproken komt beweegcoach Inge samen met leerlingen van KC de Kastanjelaar en de senioren van De Berken elke maand in beweging. Door het Coronavirus dreigde dat deze maand niet door te gaan. Daar stak ze samen met beweegcoach Tijn een stokje voor. Ze organiseerden twee beweegmomenten op gepaste afstand.

Elke maand gaat beweegcoach Inge met een enthousiaste groep leerlingen van KC de Kastanjelaar naar De Berken in Milheeze. Samen komen ze in beweging. “Door het Coronavirus kon dit beweegmoment niet doorgaan. En dat terwijl bewegen nu erg belangrijk is. Met name voor de senioren. Het houdt ze fit en gezond. Samen met beweegcoach Tijn, dorpsondersteuner Martha en de werkgroep van het koffie-uurtje zorgden we voor een alternatief beweeguurtje. Op gepaste afstand natuurlijk!”, aldus beweegcoach Inge.

Dat smaakt naar meer

Ouderen deden enthousiast vanaf hun balkon mee. “Dat smaakte naar meer. Daarom ging we de volgende dag naar het Atrium van de Kersedriessen in Bakel”, vertelt beweegcoach Tijn. Na vier nummers konden de beweegcoaches rekenen op luid applaus van de senioren. Ook kregen ze de vraag of ze volgende week weer terug kwamen. “Ik heb echt naar dit moment uitgekeken”, vertelt een van de senioren. Een andere vrouw wijst naar haar buurvrouw: “Goed hè? 97 jaar en ze deed gewoon mee.”

Elke dag in beweging

Niet alleen de senioren zijn enthousiast. Kort na het beweegmoment nam Fysiotherapeut Sandrijn Jansen (Vitaforum) contact op met beweegcoach Inge. “Hij gaat elke maandag tot en met vrijdag met de senioren aan de slag. Op vrijdag zijn wij weer aan de beurt”, vertelt Inge enthousiast. “Ook in deze tijden ontstaan mooie initiatieven! Wij kijken alweer uit naar aanstaande vrijdag.”