Schoolhandbaltoernooi in Gemert

Jaarlijks organiseert handbalvereniging Tremeg uit Gemert een schoolhandbaltoernooi. Op 4 januari van 13.00 tot 17.00 uur gaan de kinderen van groepen 5 tot en met 8 met elkaar de strijd aan.

Groepen 5 t/m 8 maken kennis met handbal

Zoals ieder jaar organiseert handbalvereniging Tremeg uit Gemert weer het schoolhandbaltoernooi. Samen met de vereniging slaan we de handen ineen om zo veel mogelijk jeugd te bereiken. “Het schoolhandbaltoernooi is een leuke manier om kennis te maken met het handballen”, vertelt Inge. “Om de kinderen klaar te stomen, geven we op zes scholen handbalclinics voor de groepen 5 tot en met 8.” Deze worden gegeven door de handballers van Tremeg. Tijdens deze handbalclinics leren de kinderen de eerste kneepjes van het handballen. Zo leren ze om te dribbelen, aan te vallen én te verdedigen. Voor dat stapje verder is er ook een instuif op woensdag 12 december van 14.30 tot 16.30 uur. In sporthal De Molenbroek kunnen alle kinderen uit heel Gemert en omstreken kennis maken met de sport.

Op vrijdag 4 januari gaan de groepen 5 & 6 en 7 & 8 de strijd met elkaar aan. Van 13.00 tot 17.00 uur strijden ze voor de winst. “Maar meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen. Het wordt een ontzettend gezellige en sportieve middag” zo vertelt Inge lachend. “Ik hoop jullie daar allemaal te zien!”

Ben je jonger?

Zit je in groep 3 of 4 en lijkt handbal jou ook wel leuk? Niet getreurd! Op vrijdag 4 januari is voorafgaand aan het toernooi een instuif voor jou. In sporthal De Molenbroek kunnen de kinderen uit groep 3 en 4 van 10.00 tot 12.00 uur meedoen!