Ruim 50 mogelijkheden voor aangepast sporten in De Peel

Sport en bewegen is hartstikke leuk en bovendien goed voor je gezondheid. Toch is het niet voor iedereen makkelijk om de sport te vinden die bij hem/haar past. Mensen met een verstandelijke-, lichamelijke beperking of chronische aandoening hebben vaak moeite met het vinden van een geschikte sport- of beweegactiviteit. Uniek Sporten De Peel brengt daar verandering in met een speciaal beweegboekje.

Uniek Sporten De Peel heeft samen met samenwerkingspartners, waaronder Goed Bezig Gemert-Bakel een boekje gemaakt met een overzicht van al het aangepaste sport- en beweegaanbod. Nagenoeg alle aangepaste sport- en beweegactiviteiten in de Peelregio (Helmond, Deurne, Asten-Someren, Laarbeek & Gemert-Bakel ) zijn opgenomen in het boekje. Zo kunnen steeds meer mensen met een speciale sportbehoefte de weg vinden naar een geschikte activiteit. “Ik ben erg blij met het uiteindelijke boekje. Ook vanuit professionals uit Gemert-Bakel heb ik al verschillende positieve reacties gekregen. Ik hoop specifieke hulpvragen te krijgen van de doelgroep. En dat verenigingen naar aanleiding van dit boekje aangepast sportaanbod willen starten”, vertelt Tijn enthousiast.

Bekijk hier het digitale beweegboekje.

De boekjes worden ook verspreid onder verenigingen, speciaal (basis)onderwijs, zorgorganisaties, fysiotherapeuten en andere professionals. Wil je ook een exemplaar of meer informatie ontvangen? Neem contact op met onze beweegcoach Tijn via tijn@goedbeziggemertbakel. Heb je nog beweegaanbod wat niet is opgenomen in het boekje? Laat het ook weten dan wordt dit opgenomen op de website www.unieksportenbrabant.nl.