Raad van Gemert-Bakel is Goed Bezig

Jong en oud uit Gemert-Bakel zijn goed bezig. Dat lieten we samen met wethouder Inge van Dijk zien aan de raad. “We hebben de raad eens goed in beweging gebracht, zowel letterlijk als figuurlijk”, vertelt Inge Poos.

Gemert-Bakel zit vol energie, dat lieten we op 21 juni aan de raad van de gemeente zien. “Sport en bewegen is beleven. Vandaag gaan we de raad verrassen en vooral zelf in beweging brengen”, vertelt de wethouder. We namen de raad mee in wat Goed Bezig Gemert-Bakel allemaal doet én bereikt om meer mensen in beweging te krijgen. “We zetten sport in als middel, zodat mensen hier samen fit en gezond kunnen opgroeien en samenkomen. We zorgen voor meer beweging tijdens en na schooltijd en laten kinderen kennismaken met verenigingen. Ook de ouderen doen mee. Sinds kort hebben we een beweeggroep”, vertelt Inge.

Letterlijk en figuurlijk in beweging

Maar Goed Bezig doet meer. “We brengen inwoners niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk in beweging. Samen met KC de Bakelaar en Jumbo Bakel zijn we een project gestart om kinderen te laten ontdekken dat gezonde voeding belangrijk is”, aldus Tijn. “Met de Ben Bizzie Fanpas kunnen de kinderen elke maand een gezond product ophalen bij Jumbo Bakel.” De Jumbo greep dit project met beide handen aan. “Hoe mooi is het om hier als lokale supermarkt aan bij te dragen. Zo laten we zien dat gezond ook lekker kan zijn”, aldus Tommy Grubben (supermarktmanager Jumbo Bakel).

Tijd om zelf in actie te komen

Natuurlijk lieten we de raad niet lang stilzitten. De raad bezocht de speelplaats van KC de Bakelaar en deed mee met de pauzesport. Dat viel niet mee, die kinderen bijhouden! De weg vervolgde naar fysiotherapiepraktijk Vitaforum waar Sandrijn Jansen (fysiotherapeut) en Peter van Erp (huisarts) met een groepje senioren in beweging waren. “Een groep die wekelijks samen in beweging komt, met een heerlijke bak koffie na afloop. Het is gezond, maar vooral hartstikke gezellig.” Nog heel even doorbijten of doorknijpen? De raad moest ook een knijptest doen, om de sportieve dag van Goed Bezig af te sluiten. “Wat een geslaagde dag. En vooral een inspirerende manier van vergaderen”, aldus een van de raadsleden.