Ook ouderen in Gemert-Bakel zijn Goed Bezig

Naar aanleiding van de fittesten hebben zestien enthousiaste ouderen zich aangemeld om in beweging te komen. Iedere vrijdag gymmen er twee groepen een uur lang in het parochiehuis van Bakel.

Tijdens de beweegles met beweegcoach Inge gaan de senioren aan de slag met allerlei Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Zoals lopen, bukken, balans en binnenkort zelfs traplopen. “Vaak worden er in beweeggroepjes allerlei oefeningen gedaan en worden deze alledaagse bewegingen vergeten. Juist door deze goed onder de knie te krijgen, kunnen senioren langer voor zichzelf blijven zorgen en thuis blijven wonen”, zo vertelt Inge. “En dat is wat we willen!”

Vergeten dat je aan het sporten bent

Inge giet de ADL-bewegingen in leuke oefeningen en spellen. “Het is een erg leuke les en je vergeet haast dat je aan het sporten bent. Aan het eind van de les én vooral de dag erna merk je dat je toch actief bezig bent geweest en dat is fijn”, aldus een van de deelnemers. Na afloop van de beweegles drinken de deelnemers met z’n allen een kop koffie of thee. Want ook het opdoen van sociale contacten is voor deze doelgroep erg belangrijk. “Al gauw halen we met z’n allen allerlei herinneringen op of anders is er altijd wel iemand die een mooi verhaal kan vertellen.” Goed Bezig!

Doe ook mee!

Op dit moment staat er een reeks van zeven lessen ingepland tot 5 juli. Wilt u graag meedoen? Neem dan contact op met sport- en beweegcoach Inge Poos via inge@goedbeziggemertbakel.nl of 06-11290140.

Goed Bezig Gemert-Bakel - Ook ouderen in Gemert-Bakel zijn Goed Bezig