KC het Venster is goed bezig!

Bij KC het Venster wordt in en rondom de school steeds meer bewogen dankzij Goed Bezig Gemert-Bakel. Met hulp van sport- en beweegcoach Inge is voor KC het Venster een eigen leerlijn ontwikkeld met vernieuwende sport- en spelactiviteiten en doen de kinderen enthousiast mee tijdens de ontwikkelde pauzesport.

Meer bewegen

Iedere week staan er twee nieuwe onderdelen klaar in de gymzaal voor de leraren en kinderen. Daarnaast is er een onderdeel dat gekoppeld is aan de pauzesport. Aan de hand van een leskaart leren de docenten en kinderen veel nieuwe spellen, die ze vervolgens zelf op het schoolplein in de pauzes kunnen doen.

Daarnaast is gestart met extra ondersteuning voor de kleuters. Met een aantal kinderen wordt in de speelzaal hard geoefend! De kinderen krijgen hier meer persoonlijke aandacht, waardoor ze grenzen durven verleggen, vertrouwd raken met meer bewegen en plezier ervaren tijdens het bewegen.

Iedereen enthousiast

KC het Venster is volop in beweging en daar is iedereen enthousiast over! Wat vinden de docenten en leerlingen er eigenlijk van?

 Juf Lobke: ‘’Ik zie dat de kinderen erg enthousiast zijn! Ze mogen zelf ideeën aandragen voor de pauzesport. Dit zorgt voor een grote betrokkenheid. Je ziet dat de kinderen in de pauzes weer meer gaan spelen, dat is super mooi om te zien!’’.
Meester Mark: ‘’Juf Inge heeft ons veel nieuwe inzichten en ideeën gegeven voor de gymlessen en pauzesport. We krijgen goede ondersteuning bij alles wat met sport en bewegen te maken heeft op school”. 

Leerling Mitchell: ‘’Ik vind de gymlessen super leuk,  omdat we heel veel spellen spelen die we nog nooit gedaan hebben!’’
Leerling Iva: ‘’Buitenspelen vind ik leuk en juf Inge helpt leert ons dingen die wij hier kunnen doen.’’
Leerling Joosje: ‘’De gymlessen zijn anders, we krijgen veel nieuwe spelen en ik vind de spellen buiten leuk!’’

Groep 7: “De gymlessen waren extra leuk omdat ze pittig, spannend en uitdagend waren! We hebben veel nieuwe dingen geleerd bij juf Inge, variaties op spellen, zelf extra regels/strategieën toevoegen en nieuwe activiteiten. We hopen dat ze de komende jaren bij ons op school blijft om te helpen bij de gym en pauzesport.’’

KC het Venster Goed Bezig