Jong en oud beweegt tijdens koffie-uurtje

Eerste bezoek aan ontmoetingsruimte de Berken

Wat een gezelligheid samen. Op 11 september zijn een tiental kinderen van KC de Kastanjelaar samen met Inge Poos (sport- en beweegcoach Goed Bezig Gemert-Bakel) op pad gegaan. Ze waren aanwezig tijdens het koffie-uurtje voor de ouderen van Milheeze in ontmoetingsruimte de Bergen.

Jong en oud komen samen

“Ik heb als beweegcoach enorm genoten om jong en oud zo samen te zien. De jongste kinderen uit groep drie tegenover een echtpaar die hun diamanten huwelijk viert, 60 jaar dus!”, vertelt Inge enthousiast. In het begin was de spanning duidelijk merkbaar bij de leerlingen: “Juf Inge, ik vind het een beetje spannend”, vertelde een van de leerlingen. Gelukkig kwam dezelfde leerling later op de dag nog even zeggen dat ze het “suuuper leuk” heeft gehad.

Iedereen kan meedoen

De oefeningen werden toegankelijk gemaakt voor jong en oud. Zo was de warming-up een zittende dans. Er werd gerekt, gestrekt, gezwaaid en gestapt op de muziek. Daarna volgenden er verschillende spellen waarbij jong en oud samen in actie kwamen. De kinderen en de ouderen hebben pylonen omgeslagen, klosgegooid, torens gebouwd en ballonnen overgeslagen. “Sport en beweging is belangrijk voor jong en oud. Het is niet alleen gezond, maar ook nog eens erg leuk. Voor elke bewegingsvorm is er wel een alternatief te bedenken. Zo kan iedereen mee doen”, aldus Inge.

Meer beweegmomenten voor jong en oud

Ook de organisatie van het koffie-uurtje is enthousiast over dit initiatief: “We zijn ontzettend blij met deze samenwerking. Dit was een erg geslaagde eerste keer.” Iedere maand zijn de kinderen van het kindcentrum de Kastanjelaar aanwezig voor een gezellig beweegmoment. Later dit jaar is er ook weer een beweeguurtje voor jong en oud in de sporthal De Schans.