Succes: jong en oud beweegt samen in Milheeze

In Milheeze gingen kinderen én ouderen gezellig samen bewegen. Een middag vol actie en vooral gezelligheid. Een initiatief van Kindcentrum De Kastanjelaar, dorpsondersteuner Martha van den Heuvel en beweegcoach Inge Poos.

In gemeenschapshuis De Schans in Milheeze vond het eerste Goed Bezig beweeguurtje voor jong én oud plaats. Bijna 40 sportievelingen gingen samen bewegen. Er waren allerlei sporten en spellen, die de kinderen en de ouderen samen konden spelen. Bijvoorbeeld kogelstoten met de skippybal, bowlen, ringwerpen, tennis en nog veel meer. Na afloop hoorde hier natuurlijk een welverdiende versnapering bij.

“Bewegen is goed voor iedereen, maar door het samen te doen is het des te leuker, zeker als het met kleinkinderen of achterkleinkinderen kan! Ik heb dan ook ontzettend genoten van de interactie tussen jong en oud”, vertelt Inge. Ook Martha is enthousiast: “Veel ouderen denken dat ze niet meer kunnen meedoen, maar er zijn veel mogelijkheden om toch te bewegen. De activiteit bleek een stimulans op lichamelijk, maar zeker ook op sociaal gebied!”

Ook de deelnemers hebben genoten. “Ik heb zo ontzettend genoten! Wat was dit leuk”. “Dit is zeker voor herhaling vatbaar, de volgende keer ben ik er weer bij!” “Wat heb ik veel mee kunnen doen, dat had ik niet verwacht, ik heb flink gesport”. “Ik vind het leuk om samen te bewegen en de ouderen te helpen”! “Dit was leuk en ik wil nog vaker samen met de ouderen sporten”.

Na dit eerste succes willen we dit soort activiteiten vaker aanbieden. Ook de directrice van KC de Kastanjelaar Karin van den Berkmortel vindt het ontzettend belangrijk hierin te investeren: “Vanaf het nieuwe schooljaar 2018-2019 gaan wij starten met een maandelijkse beweegactiviteit voor jong en oud”. Iedere 2e dinsdag van de maand, tijdens het koffie-uurtje bij de ontmoetingsruimte De Berken in Milheeze. Meer informatie hierover volgt.