Inwoners van Handel op expeditie tijdens Handels Verenigingscafé

Na het Gemertse Sportcafé volgt ook het Verenigingscafé in Handel. Ruim 50 enthousiaste Handelse inwoners maken zich sterk voor hun dorp en hun verenigingen. Samen maken ze Handel klaar voor de toekomst.

In Handel zijn er een hoop mogelijkheden om te sporten, muziek te maken en cultuur te beleven. Dat kan bij sterke en enthousiaste verenigingen. Ze dragen een warm hart toe aan hun club, leden én dorpskern. Dat werd op dinsdag 2 juli dubbel en dwars bevestigd. Er was een mooie opkomst van ruim 50 inwoners die samen meedachten over de vereniging van de toekomst. “Het straalt van de inwoners af dat ze trots zijn om een Handelse te zijn. Samen staan ze voor één sterke gemeenschap”, aldus Inge Poos (beweegcoach Goed Bezig Gemert-Bakel). Een avond vol trots, energie en geluk.

Handel op expeditie

De avond startte met een drietal sprekers uit Handel zelf. Daarna liet Roy Simons de aanwezigen met een aantal trends en ontwikkelingen zien dat vernieuwen winnen is. Daarna gingen ze aan de hand van een spel op expeditie door Handel. “Jong en oud hebben al de ambitie om het dorp vitaal te houden. Dat merk je door de vele mooie initiatieven, zoals Handel 800, Handel Weet en de Bergkleuters Academy. Maar er is altijd nog winst te behalen!”, zo vertelt Roy. Tijdens de expeditie werd er in groepen kennis en ervaring gedeeld. Daaruit ontstonden al gauw een aantal bruisende ideeën.

Inspiratie en vernieuwing

Zo ontstond het idee voor een meerdaags wandelevent. Een evenement voor actieve én passieve inwoners. Om samen te genieten, maar tevens met de boodschap om verder te kijken dan je naaste buur. “Ook kwamen we tot de conclusie dat veel verenigingen nog niet verder kijken dan hun eigen vereniging. En dat veel verenigingen tegen dezelfde uitdagingen aanlopen. Samenwerken is de oplossing om elkaar beter te leren kennen en expertise én materiaal te delen”, aldus Tijn van Lankvelt (beweegcoach Goed Bezig Gemert-Bakel). Andere ideeën waren: een 10-rittenkaart om een kijkje te nemen bij alle verenigingen, een databank voor alle verenigingen, een Roefeldag en appeltje-eitje diensten aanbieden bij dorpshuis De Bron.

We gaan verder

Het was een zeer geslaagde avond met veel enthousiaste inwoners. “Alle aanwezigen hebben aangegeven dat ze zich gaan inzetten om iedereen onderdeel te maken van Handel. Wij kijken al uit naar de volgende keer. Dan gaan we de opgedane ideeën verder uitwerken en ze concreet maken.”