Inschrijven voor Ben Bizzie sport- en cultuurkennismaking vanaf vanmiddag mogelijk!

Vandaag is het zo ver! Vanaf vanmiddag gaan de inschrijvingen van start voor het Ben Bizzie sport- en cultuurkennismakingsplatform. Vorige week heeft Wethouder Wilmie Steeghs het eerste activiteitenboekje van het Ben Bizzie sport- en cultuur kennismaking platform uitgereikt! Dit deed ze aan Ilse van Schijndel, leerling uit groep 6 van Kindcentrum Het Venster! Het programma biedt alle basisschoolkinderen uit de Gemeente Gemert-Bakel de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende sport- en cultuuractiviteiten zonder eerst lid te worden. Ruim 30 sportaanbieders, het Kunstlokaal en Bibliotheek de Lage Beemden hebben een mooie plek in het activiteiten boekje gekregen!

Kick-off 22 september

Om 8:15 uur stroomde het schoolplein bij Kindcentrum Het Venster langzaam vol met alle enthousiaste leerlingen. Een speciale dag, want vandaag werden ze bij de ingang van school door de enige echte Ben Bizzie ontvangen. Dit allemaal omdat Ilse van Schijndel uit groep 6 eind vorig jaar de kleurplaatwedstrijd had gewonnen waar alle basisscholen in Gemert-Bakel aan mee konden doen. Een grote eer want haar kleurplaat staat dan ook op de voorkant van het activiteitenboekje dat alle kinderen van 4 t/m 12 jaar in gemeente Gemert-Bakel zullen ontvangen!

Samen met Ben Bizzie, juf Esther van groep 5-6, wethouder Wilmie Steeghs en buurtsportcoach Inge werd de dag in groep 5-6 sportief gestart! De muziek ging aan en alle kinderen deden volop mee met de warming-up. Daarna reikte Wilmie Steeghs het aller eerste boekje uit aan Ilse! ‘’Met dit boekje kan je gaan ontdekken wat je nu écht leuk vindt! Van muziek tot kunst. Kinderen kunnen hun creatief brein trainen of ontdekken welke sportvereniging bij hen past!’’, aldus wethouder Wilmie Steeghs.

Ook alle andere kinderen van Het Venster mochten meegenieten van de kick-off die deze dag plaats vond. De leerlingen van groep 3 t/m 8 kwamen allemaal langs in de gymzaal die omgetoverd was tot heus sport- en beweegparadijs met onder andere een stormbaan. De groepen 1 en 2 hebben al hun kunsten in het speellokaal mogen laten zien aan Ben Bizzie.

Buurtsportcoach Inge: “Ik kan terug kijken op een zeer geslaagde dag! Alle kinderen lekker in beweging en met een brede glimlach op hun gezicht. Het programma is een echte meerwaarde. Kinderen krijgen de kans om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur. Zo kunnen ze ontdekken wat ze echt leuk vinden om te doen!”

Ook Ilse was enthousiast over de dag. Ze vond het gek, maar wel héél leuk dat zij de winnares was van de kleurplatenwedstrijd! Het leukste van de dag vond ze dat Ben Bizzie op bezoek kwam en dat ze samen met haar klas de stormbaan op mocht! ‘’Als ik deze dag een punt zou geven, dan geef ik hem een 100”, vertelde Ilse met een brede glimlach op haar gezicht!

Meedoen met de sport- en cultuur kennismaking?

Wil je meedoen met een toffe activiteit en kennismaken met het sport- en cultuuraanbod? Schrijf jezelf dan snel in via onderstaande button:

Meer weten?

Neem contact op met beweegcoach Inge Poos via inge@negen.nl.