Inge de geluksbrenger

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom gaat beweegcoach Inge eens per maand samen met de kinderen van KC de Kastanjelaar een uurtje bewegen met de senioren bij ontmoetingsplek de Berken.

Dit keer deden er 14 ouderen mee en 22 kinderen mee. “Niet alleen de kinderen, maar ook de ouderen zijn zo enthousiast. Regelmatig krijg ik de vraag of de kinderen niet vaker kunnen komen sporten. De interactie van deze twee groepen is geweldig. Als ik bij iedereen een grote glimlach op de gezichten zie, voel ik me als beweegcoach een echte geluksbrenger”, zo vertelt Inge.

Niet te stoppen

Van skippybal zwaaien tot ballontennis en van pion gooien tot ringhockey. De kinderen zijn echt niet te stoppen. Sommigen gaan meteen aan de slag. Anderen moeten nog een beetje aan elkaar wennen. “Puur genot wanneer je ziet dat de twee groepen tijdens het beweeguurtje naar elkaar groeien en echt gaan samenwerken. Het allerleukste blijft wanneer een kindje het spel uitlegt of voordoet aan een senior. Of andersom natuurlijk, ook dat komt regelmatig voor.”

Samen spelen, samen delen

Door in contact te komen met senioren leren kinderen samen spelen en samen delen. Communiceren en rekening houden met elkaar. “En dat leren ze allemaal onbewust, want ze zijn gewoon bezig met het spel. Ook deze keer was het weer een erg geslaagde middag. De senioren en kinderen kijken alweer uit naar de volgende keer. En ik natuurlijk ook”, vertelt Inge lachend.