Het ontstaan van de samenwerking met Tremeg

Als de dag van gisteren kan beweegcoach Inge haar eerste jaar bij Goed Bezig Gemert-Bakel herinneren. Ze stond in de gymzaal waar ze de docenten van KC het Venster ondersteunde tijdens de gymlessen toen er een sportieve jongeman binnen liep samen met zijn moeder. Ze schrijft erover.

Het was een oud-leerling van het Venster, Kyan van Berlo, die op zeer hoog niveau handbalt. Enthousiast kwam hij vragen of hij een handbalclinic bij mij mocht komen verzorgen ter voorbereiding van het schoolhandbaltoernooi in Gemert. Dat was het begin van een mooie samenwerking met de handbalvereniging Tremeg in Gemert. Een week later kwam hij terug en gaf hij de kinderen een clinic. De kinderen waren dolenthousiast.

Eenmaal in gesprek met zijn moeder Daisy begonnen mijn ambities te borrelen. Wij zijn actief op tien basisscholen. Hoe kunnen we dit volgend jaar oppakken om zoveel mogelijk kinderen naar het evenement te krijgen? Zo gezegd, zo gedaan. Het jaar erop ging de handbalvereniging niet alleen op Kindcentrum het Venster, ook op andere basisscholen clinics geven om kinderen te enthousiasmeren voor het toernooi. Van 15 teams in 2018 gingen we naar 26 teams in 2019. Trots waren we dat we zo veel kinderen bereikt hadden en in beweging brachten. De samenwerking zette voort en in 2020 bereikte we een overweldigend aantal van 36 teams.

Geweldig, de passie die handbalvereniging Tremeg uitdraagt voor hun sport. Hier krijg ik energie van. Samen brengen we zo veel mogelijk kinderen samen én in beweging.

Wist je dat in 2019 KC Berglaren het schoolhandbaltoernooi in Gemert heeft gewonnen en uiteindelijk Nederlands kampioen schoolhandbal geworden is?