Heel Handel Trapt voor Goed Bezig Gemert-Bakel

Tourclub Handel vierde afgelopen week haar 40 jarig jubileum. Dat lieten ze niet zomaar aan zich voorbij gaan. Ze organiseerde tal van mooie en sportieve activiteiten.

Heel Handel Trapt op zoek naar een goed doel

Eind april nam Noud Smits van de tourclub contact met ons op: “Onze vereniging bestaat dit jaar 40 jaar. Daarom organiseren we allerlei activiteiten om jong én oud op de fiets in beweging te krijgen.” Noud wilde de activiteiten aan een goed doel koppen en de opbrengsten doneren. In zijn ogen sloot Goed Bezig Gemert-Bakel daar uitstekend bij aan. “Een geweldige eer”, zo vertelt beweegcoach Tijn enthousiast. “Dit is echt nieuw voor ons. Maar uiteraard grepen wij die kans met beide handen aan. Met het opgehaalde bedrag gaan we iets moois organiseren in Handel!”

Een zeer geslaagde middag

De feestweek startte op 25 augustus. Met een vol programma kwam het hele dorp in beweging tijdens een reünie, de hutspottijdrit, de 7 dorpentocht, het wielercafé en een fietsclinic. “Natuurlijk was ook Goed Bezig Gemert-Bakel erbij. Samen met ongeveer 20 kinderen heb ik meegedaan met de super leuke fietsclinic. Onder begeleiding van Karlijn en Sylvie Swinkels. Met behulp van een wipwap en een slalomparcours werd onze behendigheid op de proef gesteld. Daarnaast werd ook geoefend hoe je elkaar uit de wind kan houden en hoe je op snelheid een bidon moet aanpakken. De kinderen waren enthousiast en het was een zeer geslaagde middag!”, aldus Tijn.

“Fantastisch wat een kleine vereniging op touw kan zetten”

Op zaterdag 31 augustus sloten we de week af met een feestavond. Tijdens deze avond kregen wij een cheque met het geweldige bedrag van €1300(!) overhandigd. “Fantastisch om mee te maken wat een kleine vereniging allemaal op touw kan zetten. Wij kijken er erg naar uit om en opgehaalde bedrag te investeren in een nóg mooier en sportiever Handel!”