Goed Bezig Gemert-Bakel brengt iedereen in beweging tijdens Nationale Sportweek

Van 17 t/m 26 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Een week vol beweging. Ook in de gemeente Gemert-Bakel. Goed Bezig Gemert-Bakel organiseert samen met lokale partners leuke beweegactiviteiten voor jong en oud. Samen zorgen we voor extra sport- en spelplezier! Beweeg jij met ons mee?

Activiteiten voor jong én oud

De Nationale Sportweek is dé week om lekker in beweging te komen. “We organiseren veel toffe activiteiten voor jong én oud. Sporten en bewegen zorgt voor ontmoeting, het houdt ons gezond en het zorgt ervoor dat we meedoen in de samenleving”, aldus beweegcoach Inge. Vanuit Goed Bezig Gemert-Bakel organiseren we de volgende activiteiten in de gemeente Gemert-Bakel:

  • Ben Bizzie Beweegkalender

De kinderen van de verschillende basisscholen gaan de strijd aan om de sportiefste klas van Gemert-Bakel te worden door zo veel mogelijk beweegchallenges van de Ben Bizzie Beweegkalender te voltooien. Alle scholen ontvangen voor aanvang van de Nationale Sportweek de beweegkalenders. Deze zullen in iedere klas worden uitgedeeld.

  • Balkon Beweegtour

Bewegen, dansen, bingo spelen en zingen samen met de ouderen vanaf hun balkon. Tijdens de Balkon Beweegtour in de Nationale Sportweek mag en kan alles!

  • Verenigingsactiviteiten

Ook de sport- en beweegaanbieders dragen hun steentje bij aan de Nationale Sportweek en organiseren verschillende activiteiten voor hun leden, vrijwilligers en inwoners uit de gemeente Gemert-Bakel.

Goed Bezig Gemert-Bakel wandelcompetitie

Maar dat is nog niet alles. In deze week vindt ook de wandelcompetitie plaats. Jong en oud lopen zo veel mogelijk kilometers en houden met de ‘Ommetje’-app bij wie de meeste wandelpunten bij elkaar sprokkelt. Hiermee stimuleren we inwoners om dagelijks minimaal 20 minuten te wandelen. De drie grootste fanatiekelingen belonen wij met een mooie prijs. Lees hier meer over de wandelcompetitie en download de Ommetje-app!

Beweegcoach Bart: “Met al deze sportieve activiteiten willen we zoveel mogelijk mensen uit de gemeente Gemert-Bakel inspireren om een leven lang te genieten van sport en bewegen. Wij doen mee! Jij toch ook?”

Meer informatie

Lees hier meer informatie over de activiteiten van Goed Bezig Gemert-Bakel tijdens de Nationale Sportweek of neem contact op met beweegcoach Inge via inge@negen.nl en 06-11290140.