Goed Bezig Gemert-Bakel blijft Goed Bezig!

Met trots melden wij dat Goed Bezig Gemert-Bakel goed bezig blijft de komende jaren.

“Een aantal jaar geleden startte ik samen met beweegcoach Inge met Goed Bezig Gemert-Bakel. We zorgden voor een kwaliteitsimpuls binnen het bewegingsonderwijs op de kindcentra van stichting GOO. Door middel van het ontwikkelen van een kwalitatieve doorlopende leerlijn en ondersteuning bij de gymlessen gaven we een boost aan het bewegingsonderwijs in Gemert-Bakel. We zien een duidelijke kwalitatieve verbetering; leerkrachten spelen beter in op de beweegbehoeftes van de leerlingen. Door die sterke basis, gaan we ook aan de slag met andere thema’s, zoals motorische screening, bewegend leren, pauzesport en peuter- en kleutergym”, aldus Tijn. Inge vult hem aan: “Daarnaast is er aandacht voor andere relevante maatschappelijke thema’s, zoals de verbinding tussen jong en oud. De afgelopen tijd is er ook steeds meer ingezet op samenwerking tussen het onderwijs en sport- en beweegaanbieders. Daardoor hebben we gave activiteiten georganiseerd, zoals het schoolhandbaltoernooi. Dit is mogelijk geworden door de uitbreiding van het team; beweegcoach Bart én verenigingsondersteuner Thomas.”

Commanderij College is Goed Bezig!

Bart: “Sinds dit schooljaar zijn we actief op de drie locaties van het Commanderij College. We werken nauw samen met de docenten Lichamelijke Opvoeding en zorgen voor naschools sport- en beweegaanbod en pauzesport. Om nog beter in te spelen op wat de leerlingen willen, wordt hun behoefte achterhaald. Dat doen we met een sport- en beweegmonitor. In de toekomst wordt de ondersteuning binnen het voortgezet onderwijs uitgebreid met projectmatige taken, zoals Olympic Moves, het organiseren van sportdagen en de keuzemodule sport.

Goed Bezig Gemert-Bakel is tevens betrokken bij de uitvoering van ambities en actiepunten uit het beweegakkoord. Heb je nog goede ideeën om de gemeente Gemert-Bakel sportiever en gezonder te maken? Laat het ons weten! Wij werken hier graag aan mee.