GLTV verwelkomt leerlingen Commanderij College

GEMERT – Afgelopen week kregen een aantal klassen van het Commanderij College tennisles op het tenniscomplex van GLTV. Het Commanderij College en de buurtsportcoaches van Goed Bezig Gemert-Bakel zijn een samenwerking aangegaan met GLTV om een aantal uren in de week gebruik te maken van de GLTV tennisbanen.

Voorlopig betreft het een pilot project van 6 weken waarbij elke week twee klassen van locatie Doregraaf en 2 klassen van locatie Macropedius kosteloos van deze mogelijkheid gebruik maken. De buurtsportcoaches van Goed Bezig Gemert-Bakel zetten daarnaast in april een naschools aanbod op waardoor leerlingen van het Commanderij College ook na schooltijd kosteloos kunnen komen tennissen.

Eigen docenten, ondersteunt door stagiaires zorgen voor de tennislessen.

Henk Verbakel, coördinerend gymdocent van locatie Macropedius is blij met deze samenwerking. ¨Het geeft ons de mogelijkheid om leerlingen meer mogelijkheden te bieden dan alleen ons eigen gymlokaal en dat is erg prettig, zeker nu het voorjaar in aantocht is¨. Ook GLTV juicht de samenwerking toe. Voor ons is het fijn dat jonge mensen in aanraking komen met tennis en op deze manier worden onze banen ook overdag gebruikt. Het is een win-win situatie, het Commanderij College kan zijn leerlingen meer bieden en GLTV kan zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen.

Daar komt nog bij dat, als alles naar verwachting verloopt, eind mei, ook nog 3 padelbanen beschikbaar komen. Zo komt een nieuwe spectaculaire sport voor vele jeugdigen laagdrempelig beschikbaar.