Gemertse verenigingen verenigen

Na een kijkje achter de schermen bij GAC en Hockeyclub Gemert zat de energie bij de verenigingen er weer goed in. Tijdens het Sportcafé in Gemert denken verenigingen samen na over de toekomst, want hoe sporten we over 10 jaar in Gemert? “Dat we daar met z’n allen invloed hebben, hebben we geconcludeerd tijdens de eerste bijeenkomst. Samenwerken is dé oplossing. En vanavond zijn we daarmee verder aan de slag gegaan.”

Genoeg ideeën en uitdagingen

Verenigingen lopen veelal tegen dezelfde uitdagingen aan. Zoals het duurzamer inzetten van hun zalen of velden en het aantrekken van voldoende vrijwilligers. Ook willen verenigingen nog meer doelgroepen in beweging brengen, zoals senioren en mensen met een beperking. En samen themabijeenkomsten organiseren over bijvoorbeeld EHBO, VOG, AVG, vertrouwenspersonen en beleid. “Samen met verenigingen willen wij kennismakingsclinics op basisscholen organiseren. Zo kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met een vereniging en bekijken of de sport én de vereniging bij hun past.”

“We hebben al enorm veel inspiratie opgedaan en ik kan niet wachten tot deze ideeën uiteindelijk worden uitgewerkt. Ik kijk weer uit naar de volgende keer”, zo vertelt Tijn enthousiast. “Dan gaan we de visie bepalen en kijken waar de verenigingen mee aan de slag gaan.”