Eerste KennisFabriek: Wheelchair Skills

Tijdens de Nationale Sportweek deelden topsporter Kees-Jan van der Klooster en Joop (10) uit Gemert hun verhaal tijdens de KennisFabriek Special: Wheelchair Skills.

Onder de indruk

Hoe is het om in een rolstoel te komen? Wat kom je tegen in het dagelijks leven en hoe ga je ermee om? Dat lieten Kees-Jan en Joop samen zien. Ze zijn beide erg positief en richten zich op wat ze allemaal wél kunnen. Aanwezige kinderen reageerden enthousiast op de sportbeelden van zitskiër Kees-Jan en de demonstratie van hoe snel hij in een auto klimt. Vervolgens kregen ze de kans om vragen te stellen. “Super mooi om te zien hoe de kinderen onder de indruk waren van Kees-Jan zijn rolstoelkunsten. Kees-Jan zou zelden zo’n geïnteresseerde groep hebben gehad. De kinderen bleven maar vragen stellen!”, vertelt beweegcoach Tijn enthousiast.

Een geslaagde middag

Buiten gingen de kinderen ook zelf aan de slag. Ze kregen de kans om te ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. In het begin nog wat onwennig, maar na een paar praktische tips lukte het de kinderen om de verschillende hindernissen veilig en met plezier te trotseren. Aan het eind deelde Kees-Jan een aantal gesigneerde stripboeken uit. Tijn: “De kinderen gingen vol energie het weekend in. Kortom, een hele geslaagde middag.”

De KennisFabriek is een samenwerking tussen Bibliotheek De Lage Beemden en Goed Bezig Gemert-Bakel. En mede mogelijk gemaakt door Crossfit Gymert.

Foto’s van Gemerts Nieuwsblad.