De Ben Bizzie Fanpas, een echte hit

Wat een super ochtend vanochtend in Jumbo Bakel. Samen met 30 leerlingen, de directeur van KC de Bakelaar en de supermarktmanager van de Jumbo hebben we het nieuwe, gezonde project afgetrapt: de Ben Bizzie Fanpas. Kinderen maken kennis met gezonde voeding.

Gezond eten is niet altijd makkelijk, want wat is nu eigenlijk gezond? Een tijdje geleden hebben de kinderen van groep 5 t/m 8 de Ben Bizzie Monitor ingevuld. Een vragenlijst over sporten, bewegen én voeding. De helft van de kinderen denkt dat muesli repen gezond zijn. Maar ze zitten vaak boordevol suikers. En die zijn helemaal niet goed voor je! Gelukkig is er niks mis met af en toe snoepen, maar ook gezonde voeding kan hartstikke lekker zijn.

Jumbo draagt haar steentje bij

“Ik ben super trots op dit project”, zo vertelt Tijn (sportcoach). “Het is hartstikke belangrijk om genoeg te bewegen en te sporten, maar ook gezonde voeding hoort daarbij. Dat de Jumbo ons helpt om bij de kinderen meer bewustwording te creëren, vind ik erg mooi.” “De basis van een gezond eetpatroon begint al vroeg. Het is een stukje opvoeding. Wij hopen als Jumbo met dit project ons steentje bij te dragen, zodat kinderen in Bakel gezond kunnen opgroeien”, aldus Tommy (supermarktmanager Jumbo).

Lees hier meer over dit project en de Ben Bizzie Fanpas.