CrossFit Gymert doneert €1100

Jaarlijks organiseert CrossFit Gymert een goede doelen actie. Dit jaar kozen ze ons, Goed Bezig Gemert-Bakel, uit als goed doel. “Blij en verrast”, was Tijns eerste reactie. De deelnemers van hun Goede Doel Actie 2020 haalden samen €1100 op.

Een extra stimulans

“CrossFit Gymert koos ons dit jaar uit voor hun Goede Doel Actie 2020. Toen we dit bericht ontvingen, waren we natuurlijk erg blij én verrast! Het is erg bijzonder dat we voor deze actie zijn uitgekozen. Een extra stimulans om zo veel mogelijk mensen uit Gemert-Bakel in beweging te brengen. Ook voor wie dit minder vanzelfsprekend is”, aldus beweegcoach Tijn.

Alles gegeven

Deelnemers gingen de strijd met elkaar aan. Een tegen een. “Er was geen team om achter te verschuilen dit keer. Tegenstanders keken elkaar recht in de ogen aan. In 45 seconden hebben ze alles gegeven en dat vijftien keer achter elkaar. Van ring pull-ups tot push-ups en van heat de bar muscle-ups tot strict handstand push-ups. Samen haalden we een mooi bedrag op”, aldus CrossFit Gymert.

Goed besteed

Uiteraard wordt het bedrag goed besteed. Tijn: “We zijn van plan om mensen die het extra verdienen eens flink in het zonnetje te zetten. Een deel van de opbrengst heeft haar bestemming al gevonden: Wheelchair Skills.” Nederlands sporter en medaillewinnaar Kees-Jan van der Klooster en Joop, een 10-jarige jongen uit Gemert, doen hun verhaal. Ze zitten beiden in een rolstoel. Samen delen ze hoe het is om een rolstoel te zitten en wat er nog mogelijk is. En dat is meer dan je denkt! Kees-Jan won tijdens de Winter X Games goud en twee keer brons. In 2014 nam hij deel aan de Paralympische Spelen. Kom het op 18 september van 16.00-17.30 uur ervaren bij De Eendracht in Gemert. Het is bedoeld voor kinderen van groep 4 t/m 8. Kaartjes kosten €5 (voor bibliotheekleden €3,50). Koop je kaartje op www.bibliotheeklagebeemden.nl. Vol = vol.

Iedereen van CrossFit Gymert bedankt!