Ben Bizzie opdrachtenspel in Elsendorp

In de meivakantie kwam jong en oud in Elsendorp in beweging. Ze speelden het Ben Bizzie opdrachtenspel. Georganiseerd door beweegcoaches Inge en Tijn, Kindcentrum de Dompelaar, KBO Elsendorp en dorpsondersteuner Hannie Penninx.

“We organiseren vaker activiteiten in de meivakantie, maar in deze bijzondere tijd wilden we het net even anders doen. Zo bedachten we het Ben Bizzie opdrachtenspel. In heel het dorp hingen nummers met opdrachten voor het raam. Daarmee brachten we jong en oud in beweging én in verbinding”, vertelt Inge.

Kinderen maakten een tour door hun eigen dorp op zoek naar de opdrachten. Ze maakten stoepkrijttekeningen, sommen en nog veel meer. Ook waren er opdrachten, zoals naar iemand zwaaien totdat ze terug zwaaien. Tijn: “Jong en oud deed enthousiast mee. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen. Echt tof om samen met anderen nieuwe vormen van bewegen te bedenken. Je wordt enorm creatief van deze tijd. En we hebben goed nieuws! We zijn momenteel in gesprek om het spel ook in Bakel, Handel, De Rips en Milheeze uit te zetten. Wordt vervolgd.”