120 kinderen in beweging bij Goed Bezig Beweeguurtje

Wekelijks zorgt het team van Goed Bezig Gemert-Bakel dat veel kinderen op school bewegen. Maar ook na schooltijd zijn veel kinderen actief tijdens het wekelijkse Goed Bezig Beweeguurtje. Er start een nieuwe reeks van beweeguurtjes én we starten met ouder & kind gym.

Op verschillende scholen in de gemeente Gemert-Bakel geven de beweegcoaches wekelijks een beweeguurtje. Ondertussen al in Gemert, De Mortel en Milheeze. Kinderen van groep 1 t/m 8 kunnen zich inschrijven om twee of drie keer na schooltijd een uurtje extra te bewegen met elkaar en de beweegcoach. Samen bewegen, maar vooral plezier beleven staan daarbij voorop. Beweegcoach Inge: “De beweeguurtjes zijn erg populair en snel ‘volgeboekt’. Binnen korte tijd hebben we al ruim 120 aanmeldingen ontvangen!” “Het is dus een groot succes! Daarom gaan we het beweeguurtje ook bij andere scholen organiseren”, vertelt beweegcoach Tijn.

Nieuw! Ouder & kind gym

Naast het beweeguurtje wordt er ook ouder & kind gym georganiseerd bij KC de Kastanjelaar en KC Berglaren. Kinderen uit groep 1 en 2 kunnen samen met papa, mama of oma en opa na schooltijd komen gymmen met de beweegcoach. Spelenderwijs raken de kinderen vertrouwd aan de gymzaal en worden ze geprikkeld om op ontdekkingstocht te gaan. We laten de kinderen kennismaken met rollen, klimmen, springen, balanceren en nog veel meer. Ontzettend leerzaam, maar vooral leuk!

Nieuwe inschrijving

Het Goed Bezig Beweeguurtje wordt een terugkerend begrip, zodat nog meer kinderen kunnen meedoen. Kinderen die bij de volgende kindcentra naar de BSO gaan hoeven zich niet in te schrijven voor de beweeguurtjes, zij doen sowieso al mee. Het is mogelijk in te schrijven voor de beweeguurtjes bij KC De Samenstroom, KC Berglaren, KC De Kastanjelaar en KC Kleinerf. Let op: vol = vol.