Jumbo Bakel en KC de Bakelaar gaan voor de gezonde keus

Ben Bizzie zorgt voor nog meer beweging in Gemert-Bakel. Ook gezond eten hoort daarbij. Samen met de JUMBO Bakel laat Ben Bizzie de kinderen van KC de Bakelaar tot het einde van het schooljaar ontdekken dat gezond hartstikke lekker is.

Jong geleerd is oud gedaan

In februari hebben alle kinderen van de groepen 5 t/m 8 van KC de Bakelaar de Ben Bizzie Monitor ingevuld. Dat heeft een duidelijk beeld geschetst van hoe veel de kinderen sporten en bewegen. Maar ook wat de kinderen zoal eten. Aan de hand van deze gegevens behandelen ze op school tot het einde van het jaar, elke maand een ander thema waarbij één product centraal staat. Alle kinderen krijgen een Ben Bizzie Fanpas waarmee ze elke maand dat product gratis kunnen ophalen bij Jumbo Bakel. Zo ontdekken ze samen met Ben Bizzie en Jumbo Bakel dat gezond eten hartstikke lekker is.

Ga mee op ontdekkingsreis

Eén op de zeven kinderen is te dik. Ze bewegen te weinig en eten ongezond. Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek. Ze kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. Ook hebben ze minder kans op overgewicht, hebben ze meer energie en zijn ze meer ontspannen. De basis van een gezonde leefstijl begint al op een jonge leeftijd. Ben Bizzie helpt ze daarbij. Ga met hem en Jumbo Bakel mee op ontdekkingsreis.